Sponsors

LogoEHBOwinkelsponsorpage

 

LogoLoermanssponsorpage

Tips banner

Landelijk nieuws

Gaslucht geroken door buurtbewoners

Bewoners aan de Fabianusstraat in Apeldoorn, schakelde de brandweer in nadat zij een gaslucht roken. De gaslucht werd waargenomen op een plek waar ze met de weg bezig zijn. De Apeldoornse brandweerlieden van post centrum kwamen ter plaatse en verrichtte meerdere metingen. Hieruit kwam niks naar voren. Ook roken de brandweerlieden zelf geen gas'lucht' hierop heeft de brandweer Liander gevraagd voor de zekerheid te komen controleren, waarop de brandweer retour kon. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Veer Maassluis-Rozenburg vaart alweer

Het repareren van het veer Maassluis-Rozenburg is veel eerder voltooid dan gedacht. De veerdienst is weer volgens dienstregeling hervat. Alle soorten van vervoer, auto's, motoren, scooters, fietsers en voetgangers, kunnen weer overvaren van Maassluis naar Rozenburg en vice versa. Schade Ottenvanger OV heeft de schade aan veerboot Staeldiep binnen een dag kunnen verhelpen. Omdat spitsboot Blankenburg tot en met 24 augustus 2018 in onderhoud is, was er één dag geen alternatieve boot beschikbaar. Veerpont Blankenburg wordt gemoderniseerd en verduurzaamd.

Lees verder...
Medewerker Dräger blust autobrand

Arnhem - Dinsdagmiddag heeft er rond 15:50 een Mercedes vlam gevat op de Ijsseloordweg. Niemand is gewond geraakt. De Mercedes stond in de berm toen Leon Nederhof met zijn bedrijfsbus langs kwam rijden en zag dat er onder de auto de berm al in vlammen stond. Hij twijfelde geen moment, zette zijn bus aan de kant, haalde brandblussers uit zijn bus en startte de bluswerkzaamheden. Totaal heeft Leon vier brandblussers gebruikt. Leon verteld: "Na de eerste blussing kon de motorkap opengemaakt worden en kon daar ook geblust worden. Toen er weer rook van achter het dashboard vandaan kwam was het duidelijk dat de brand weer oplaaide en hebben we ook geblust in de luchtkanalen. Tussentijds kwam er hulp bij en samen is de brand verder geblust. Zelfs de accu hebben we los gekoppeld voor de brandweer kwam. Normaal voer ik dagelijks controle uit aan blusmiddelen, maar dit is voor het eerst dat ik op straat echt in actie moest komen". Toen de brandweer aan kwam was het vuur al geblust. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en nog extra met een straal na geblust. De bestuurster raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken.

Lees verder...
Verdachte overval apotheek Arnhem snel opgepakt

Arnhem - De politie heeft gisteravond een 18-jarige jongeman uit Arnhem aangehouden voor een overval op een Apotheek aan de Bredasingel. De politie wist hem binnen een uur aan te houden. Rond 17.30 uur kwam een jongeman de apotheek binnen met een mes. Een medewerkster van de apotheek moest onder dreiging van het mes geld afstaan. De verdachte ging er daarna lopend vandoor. Door een verklaring van een getuige kon de verdachte kort na de overval worden aangehouden. Het slachtoffer raakte niet gewond. De jongeman zit vast en wordt verhoord.

Lees verder...
Man slaat behulpzame man en geeft agent kopstoot

Goes - Een 25-jarige man is maandagnacht 20 augustus aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten kregen rond 01.00 uur een melding dat een vrouw op de Singelstraat die wild om zich heen slaand op straat lag. Ter plekke zagen de agenten de vrouw liggen. Zij bleek onder invloed van alcohol en was niet gewond. Een omstander die naar de vrouw toe was gegaan om haar te helpen, vertelde dat er vervolgens twee mannen bij waren gekomen. Een van hen heeft de behulpzame man klappen gegeven. De 25-jarige man verzette zich bij zijn aanhouding en gaf hierbij een agent een kopstoot. Hij was onder invloed van alcohol. Ook tijdens het vervoer naar het cellencomplex Torentijd gedroeg de verdachte zich recalcitrant. Zowel de mishandelde man als agent hebben aangifte gedaan. De 20-jarige vrouw uit ’ s-Gravenpolder is aangehouden voor openbare dronkenschap. Zij mocht na verhoor vanochtend weer naar huis.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws